Trustpilot ★ Anmeldelser
Lastbil ikon Gratis fragt/retur
Lastbil ikon 1-2 dage, GLS & DAO
Garanti ikon 10 års garanti
Ushi – damaskus Stål

Gyuto kokkekniv

999 kr.

Anbefalet fantastisk skarp Gyuto kokkekniv i damaskus stål.

  • 67 lag damaskus stål
  • VG10 kernestål og rustfrit stål i 66 lag
  • Stålets hårdhed: 60±2 HRC
  • Knivbladets længde 19,7 cm
  • Total længde 32,5 cm
  • Vægt 253 g
  • Skæfte: G10 komposit håndtag
  • Er på lager – Levering 1-2 dage

93 på lager (kan bestilles som restordre)

Bestil nu så sender vi i dag

1-2 dage med DAO
Gratis fragt/retur
10 års garanti
Pengene tilbage garanti
Spar penge – Køb et sæt
Andre har købt kniven som en del af disse sæt
Gyuto kokkekniv

Tekniske specifikationer

  • VG10 kernestål og rustfrit stål i 66 lag
  • Stålets hårdhed 62 HRC
  • Håndtag i G-10 komposit epoxy
  • Rustfrit stål i SUS430 & SUS431
  • Knivsæg slebet i 15 grader

VG10 Kernestål

HRC 62 & 15 grader

Kernestålet af VG10 har en hårdhed på 62 HRC og er slebet i en ca. 15 graders vinkel. Hvilket giver en utrolig skarp og holdbar knivsæg.

66 lag rustfrit stål

SUS430 & SUS431

De 66 lag foldede rustfri stål er lavet af SUS430 og SUS431. Lagene af stål er foldet, så de giver i alt 66 lag der giver det flotte bølgede damaskus mønster.

Ergonomisk greb

G-10 komposit

Håndtaget er lavet af glasfiber og epoxyharpiks. Du har et godt og ergonomisk greb selvom håndtaget skulle være fugtigt eller vådt. Materialet er også antibakterielt.

  • VG10 Kernestål

    HRC 62 & 15 grader

    Kernestålet af VG10 har en hårdhed på 62 HRC og er slebet i en ca. 15 graders vinkel. Hvilket giver en utrolig skarp og holdbar knivsæg.

  • 66 lag rustfrit stål

    SUS430 & SUS431

    De 66 lag foldede rustfri stål er lavet af SUS430 og SUS431. Lagene af stål er foldet, så de giver i alt 66 lag der giver det flotte bølgede damaskus mønster.

  • Ergonomisk greb

    G-10 komposit

    Håndtaget er lavet af glasfiber og epoxyharpiks. Du har et godt og ergonomisk greb selvom håndtaget skulle være fugtigt eller vådt. Materialet er også antibakterielt.

Det modtager du

Medfølger i kassen

  • Opbevaringsæske med magnetisk luk

  • Cover til beskyttelse af blad og æg

  • Klud – Til rensning af knive

  • Bevis for garanti og kvalitets kontrol

  • Damaskus kniv i VG10 kernestål og 66 lag rustfri stål

Hurtigt visuelt overblik

Se vores YouTube video af kniven

Vi har lavet en kort video så du bedre kan se hvordan kniven ser ud. Det kan nemlig være svært helt at se hvordan en kniv ser ud kun ved hjælp af billeder. Hvis du stadig skulle være i tvivl om du helt kan lide stilen, så har vi 100 dages fri returret.

Du er selvfølgelig også altid velkommen i vores showroom i Esbjerg. Chat med os og aftal at komme forbi og se knivene.

Knivslibning Service

Vi tilbyder også slibning af dine knive. Hvis du har brug for hjælp til knivslibning eller du har spørgsmål herom, så kontakt os gerne, så vi kan hjælpe dig videre. Hvis du ikke er helt tryg ved selv at skulle slibe dine knive, vil vi altid anbefale at lade en professionel gøre det for dig.

Produktsupport

Har du spørgsmål eller udfordringer med at få det meste ud af din kniv? Så find svar på dine brugs og vedligeholdelsesspørgsmål her.

Knivbladet

Knivbladet har en længde på 21 cm. Stålet er meget hårdt og holder derfor skarpheden i lang tid.

Knivbladet har kernestål af VG10, og 33 lag af rustfrit stål i SUS430 og SUS431 på hver side. Der i alt giver 67 lag presset stål.

Skæfte

Skæftet er G10 komposit håndtag der giver en komfortabel følelse. Det er let at vedligeholde og rengøre skæftet da det er bakterie afvisende, så sæbe og varmt vand er rigeligt.

Håndtaget giver sig heller ikke som f.eks. håndtag af træ kan gøre. G10 komposit er et materiale skabt af flere lag glasdug der bliver presset sammen til glasfiber og derefter gennemblødt af epoxyharpiks der så komprimeres under varme, indtil epoxyen hærder. G10 minder omg Micarta og kulfiber laminater, men G10 er et meget hårdere materiale.

damaskus stål

Stålet kaldes for damaskus fordi det har det bølgede mønster. Det bølgede mønster kommer af de mange lag stål der er foldet. Du kan læse mere om Knivbladet ovenfor.

Vedligehold

Vi anbefaler at du løbende holder dine knive fri for buler i knvisæggen ved at bruge et strygestål belagt med diamantpulver, keramisk strygestål, eller hårdere. Hvis du ikke føler dig tryg ved at bruge strygestål – da det kan være farligt med så skarpe knive – så anbefaler vi at du altid opsøger en professionel sliber.

Når du skal slibe knivsæggen så anbefaler vi at bruge slibesten med kornstørrelse på 3000/8000. Da knive med en høj hårdhed, som Yugana Ushi serien, kræver en høj kornstørrelse.
Med VG10 stål og den høje hårdhed (HRC 62) kan man slibe kniven helt ned i en 15 graders vinkel.

På grund af knivenes høje hårdhed, er det vigtigt at du ikke taber kniven da den kan risikere at knække. De mindre hårde knive som f.eks. alm. europæiske knive (ca. 53 HRC) har en tendens til bare at bøje og give sig, fordi de netop ikke er så hårde.
Derfor er det vigtigt at man passer på at kniven ikke får nogen slag.
Det betyder også at kniven holder sin skarphed længere og derfor skal slibes mindre ofte.

Kvalitet

damaskus stål i 67 lag

damaskus stål er en betegnelse man bruger om stål der er foldet og presset mange gange, for at give det flotte bølgede mønster. Før dette blev den gængse opfattelse af damaskus, var stålet udvundet i damaskus og blev også her foldet mange gange for at give bedre holdbarhed.

Den tekniske betegnelse for stålet brugt i vores Ushi damaskus knivserie er VG10 kernestål og SUS430 og SUS431, som er to rustfri ståltyper der modarbejder korrosion og beskytter den hårde kerne af VG10.

Komfort

Håndtag i G10 komposit

Skæftet er G10 komposit med et kerne lag af stål der går helt fra knivens spids til bunden. Kniven er designet med stål hele vejen igennem kniven for at give en mere robust kniv der holder hele livet. Håndtaget sikrer god komfort, så du kan bruge kniven hver dag, hele dagen.

G10 komposit håndtaget er med til at sikre dit greb, selvom overfladen skulle være våd eller fedtet. G10 materialet er også bakterieafvisende og kan tåle opvaskemaskine. Vi anbefaler dog ikke at maskinopvaske dine knive da knivens blad kan blive beskadiget.

Design

damaskus stål & mønster

Det flotte mønster på Ushi knivserien kaldes for damaskus og kommer ved at folde 2 forskellige stål typer mange gange – 66 gange for at være helt præcis – der så giver dette flotte bølgede mønster. Hos Ushi går vi meget op i at vores værktøj skal være både æstetisk flot, men også effektivt og holdbart. Derfor har vi i denne serie brugt materiale der holder i lang tid, holder skarpheden, samt ser rigtig flot ud.

I denne serie er mønstret kommet ved at folde og presse stålet, men man kan også få damaskus knive hvor mønstret kommet ved at folde og hamre stålet.

Den japanske Gyuto kokkekniv

Gyuto er nok den mest kendte japanske kokkekniv, og det er ikke uden grund. Du kan nemlig bruge en Gyuto kniv til de fleste større opgaver i køkkenet. Den ligner også mest traditionelt en japansk kniv, og når jeg siger “japanske knive”, er det helt sikkert den første du tænker på.

“Gyuto” betyder faktisk, meget makabert, “kød-sværd” og lidt mere klingende på engelsk “beef-sword”. Navnet angiver helt perfekt hvad man bruger kniven til i køkkenet, og er uden tvivl den bedste kniv at bruge når du har med kød at gøre i køkkenet.

Perfekt kød kniv i damaskus stål

Mangler du den perfekte damaskus kødkniv i køkkenet? Led ej længere.. Ushi’s Gyuto kødkniv er dit kommende foretrukne valg! Med en god tyngde og en skarp klinge er det den perfekte kødkniv til alle dine skære, hakke og snitte opgaver i dit køkken. Kødkniven kan nemlig bruges til mere end bare kød, og det bliver din favorit all-round kniv i køkkenet.

Udover at være en af de bedre knive til alle opgaverne i dit køkken, så en Gyuto kokkekniv også virkelig pæn. Alle synes om det flotte bølgede mønster i de yderste lag af kniven som også hjælper mod rust ved korrosion.

Det runde buede knivblad

Køkkenkniven med det runde buede knivblad der gør det let at vugge-skære, hvor man vugger kniven på skærebrættet for at snitte og skære grøntsager o.l. Men kan også bruges til at hakke med det lige stykke af kniven nær knivbladets hæl, ned mod håndtaget.

Når man har med større stykker kød at gøre, bruges kniven ved at skære frem og tilbage, ligesom med en sav. Med spidsen af kniven er det let at fint skære kød og skære fedt og knogler fra.