Japansk knivsæt Rikki – Mangūsu
1.858 kr. Original price was: 1.858 kr..1.579 kr.Current price is: 1.579 kr..
Del betalingen op med Viabill
Del betalingen op med Anyday eller Viabill
Inkluderer: Gyuto 210mm & Petty 150mm
- Sindssygt skarpe – Slebet i 15 grader
- 67 lag damaskus stål
- Hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
- Stålets hårdhed: 60±2 HRC
- Skæfte Sort Buffalo horn og Ironwood desert træ
Gratis fragt på denne vare!
Vi har fået gode anmeldelser
Vores knivsæt Mangūsu Rikki
Vores knivsæts navn er baseret på Mangūsu som er japansk og på dansk betyder Mangust, som er et kattelignende rovdyr der har hjemme i blandt andet Sydøstasien. Mangusten er et hurtigt, sedigt, smidigt og agilt dyr der er mest kendt for deres evne til at dræbe giftige slanger uden at blive bidt. Vores 3 knivsæt hedder Rikki, Tikki og Tavi, og kommer fra den oprindelige “The Jungle Book” bog, som er skrevet af Rudyard Kipling i 1894. Rikki, Tikki og Tavi er de 3 manguster fra bogen, og det er derfra inspirationen er kommet.
Du får en Gyuto kokkekniv i Rikki knivsættet
Den måske mest populære kokkekniv får du i knivsættet her, for det er den der måske pryder flest danske hjem. Mange bruger Gyuto’en til alle opgaver i køkkenet, men den er oprindeligt lavet at japanerne til at klare alle kødskæringsopgaverne. Derfor oversættes Gyuto også direkte til dansk som “Kødsværd”, som måske kan lyde lidt drabeligt.
En Petty utility kniv
Udover Gyuto’en får du også en Petty kniv, der kan ligne en mindre udgave af Gyuto’en. Petty kniven er dog mere trækantet i dets knivblad design. Man bruger oftest Petty kniven til mindre opgaver i køkkenet, men er måske den kniv flest danskere bruger i køkkenet. Den er rigtig god til at skære æbler, pærer og anden mindre frugt, fordi kniven kan nå hele vejen på tværs af frugten. Til større frugt er det bedre med et større knivblad, da knivbladet gerne skulle kunne nå hele vejen igennem frugten.
Tekniske specifikationer
Mærke: Ushi
Model: Mangūsu
Type: Petty (Utility), Gyuto (kokkekniv)
Størrelser: 150 mm, 210 mm
Stål type – kerne: VG10 (10Cr15CoMoV)
Stål hårdhed: 60±2 HRC
Stål yderlag: Rustfritstål 316/316L
Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American) & Sort Buffalo Horn
Skæfte type: 8 kantet Wa håndtag – Traditionel japansk stil
Find information om knivenes højde, længde, tykkelse og vægt på deres produktsider.
Anbefalet greb: Pinch grebet & Fingerspids grebet.
Produceret: Kina.
Til både højre og venstre håndede (ambidekstral).
Knivblad slibning 50/50 – Slebet lige meget på begge sider.
Skæfte i sort Buffalo horn & Desert Ironwood
Skæftet på vores Mangūsu knivserie er lavet i traditionel japansk stil i hvad man kalder “Wa”, som er den klassiske ottekantede stil.
Skæftet er udført i sort Buffalo horn og i Desert Ironwood.
Sort Buffalo horn bruges da kvæget alligevel slagtes som brug til føde af lokalbefolkningen. Derfor bruges hornet til bl.a. skæfter, så intet går spildt.
Desert Ironwood gror i det sydøstlige USA samt i de nordligste dele af Mexico. Træet bliver normalt ikke ret stort, så det er oplagt at bruge til mindre træ konstruktioner som f.eks. skæfter. Træet er meget hårdt og stabilt, så er af den årsag også velegnet til skæfter. Træet er meget flot og dybt brunt og rødligt og kommer med pæne aftegninger i træet.
Tekniske specifikationer
Hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
Stålets hårdhed 60±2 HRC
Skæfte i Sort Buffalo Horn & Desert Ironwood træ
Rustfrit stål i 316 & 316L
Knivsæg slebet i 15 grader
VG10 Kernestål
Kernestålet af VG10 har en hårdhed på 60±2 HRC og er slebet i en ca. 15 graders vinkel. Hvilket giver en utrolig skarp og holdbar knivsæg.
66 lag rustfrit stål
De 66 lag foldede rustfri stål er lavet af 316 og 316L. Lagene af stål er foldet og hamret, så de giver i alt 66 lag der giver det flotte bølgede damaskus mønster.
Japansk Wa skæfte
Håndtaget i traditionel japansk Wa stil. Som er et ottekantet skæfte der ofte bliver brugt i den japanske kultur. Skæftet er med sort Buffalo horn og Desert Ironwood.
Flot gaveetui og æske til kniven
Opbevaringsæske med magnetisk luk
Beskyttet af skum, plastik og tip-beskytter
Damaskus kniv i 60 HRC hårdt carbon kernestål
66 lag beskyttende rustfri stål
Se vores YouTube video af kniven
Vi har lavet en kort video så du bedre kan se hvordan kniven ser ud. Det kan nemlig være svært helt at se hvordan en kniv ser ud kun ved hjælp af billeder. Hvis du stadig skulle være i tvivl om du helt kan lide stilen, så har vi 100 dages fri returret.
Du er selvfølgelig også altid velkommen i vores showroom i Esbjerg. Chat med os og aftal at komme forbi og se knivene.
Hårdt damaskus stål i 60 HRC
Damaskus stål er en betegnelse man bruger om stål der er foldet og presset mange gange, for at give det flotte bølgede mønster. Før dette blev den gængse opfattelse af damaskus, var stålet udvundet i damaskus og blev også her foldet mange gange for at give bedre holdbarhed.
Den tekniske betegnelse for stålet brugt i vores Mangusu damaskus knivserie er VG10 kernestål og 316 og 316L, som er to rustfri ståltyper der modarbejder korrosion og beskytter den hårde kerne af VG10, som også bliver kaldet 10Cr15CoMoV.
Sort skæfte i Buffalo Horn
Skæftet er lavet i traditionel japansk Wa stil, som er et ottekantet skæfte. Skæftet er ofte brugt i japansk kultur, sammen med det helt ovale skæfte. Skæftet sikrer en perfekt komfort, og sikrer blandingen af Buffalo horn og træ sørger for at holde vægten i kniven nede, og flytter knivbalancen ud på knivbladet.
Skæftet er også overfladebehandlet så det er antibakterielt, samt er lettere resistent mod vand. Vi anbefaler dog altid at vaske og tørre kniven lige efter brug, da både stål og skæfte ikke har godt af vand.
Damaskus stål & mønster
Det flotte mønster på Ushi knivserien kaldes for damaskus og kommer ved at folde 2 forskellige stål typer mange gange – 66 gange for at være helt præcis – der så giver dette flotte bølgede mønster. Hos Ushi går vi meget op i at vores værktøj skal være både æstetisk flot, men også effektivt og holdbart. Derfor har vi i denne serie brugt materiale der holder i lang tid, holder skarpheden, samt ser rigtig flot ud.
I denne serie er mønstret kommet ved at folde og presse stålet, men man kan også få damaskus knive hvor mønstret kommet ved at folde og hamre stålet.