Japansk knivsæt Rikki – Mangūsu
Japansk knivsæt Rikki – Mangūsu
1.858 kr. Original price was: 1.858 kr..1.486 kr.Current price is: 1.486 kr..
Hvis du har købt en vare hos os, der kommer på tilbud indenfor 2 uger efter din købsdato, så skriv til os, så refunderer vi differencen på rabatten/tilbuddet.
Vi har prisgaranti på alle vores produkter. Hvis du finder en identisk vare hos en anden anderkendt webshop, så kontakt os og få varen til samme pris hos os.
Skriv på anders@ushi.dk med link til produktet, og send et tydeligt screenshot af produktet, dato, pris, mv.
Inkluderer: Gyuto 210mm & Petty 150mm
- Sindssygt skarpe – Slebet i 15 grader
- 67 lag damaskus stål
- Hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
- Stålets hårdhed: 60±2 HRC
- Skæfte Sort Buffalo horn og Ironwood desert træ
Japansk træskæfte
Tradition
Rustfrit ydre stål
Egenskaber
Vi har fået gode anmeldelser
Vores knivsæt Mangūsu Rikki
Vores knivsæts navn er baseret på Mangūsu som er japansk og på dansk betyder Mangust, som er et kattelignende rovdyr der har hjemme i blandt andet Sydøstasien. Mangusten er et hurtigt, sedigt, smidigt og agilt dyr der er mest kendt for deres evne til at dræbe giftige slanger uden at blive bidt. Vores 3 knivsæt hedder Rikki, Tikki og Tavi, og kommer fra den oprindelige “The Jungle Book” bog, som er skrevet af Rudyard Kipling i 1894. Rikki, Tikki og Tavi er de 3 manguster fra bogen, og det er derfra inspirationen er kommet.
Du får en Gyuto kokkekniv i Rikki knivsættet
Den måske mest populære kokkekniv får du i knivsættet her, for det er den der måske pryder flest danske hjem. Mange bruger Gyuto’en til alle opgaver i køkkenet, men den er oprindeligt lavet at japanerne til at klare alle kødskæringsopgaverne. Derfor oversættes Gyuto også direkte til dansk som “Kødsværd”, som måske kan lyde lidt drabeligt.
En Petty utility kniv
Udover Gyuto’en får du også en Petty kniv, der kan ligne en mindre udgave af Gyuto’en. Petty kniven er dog mere trækantet i dets knivblad design. Man bruger oftest Petty kniven til mindre opgaver i køkkenet, men er måske den kniv flest danskere bruger i køkkenet. Den er rigtig god til at skære æbler, pærer og anden mindre frugt, fordi kniven kan nå hele vejen på tværs af frugten. Til større frugt er det bedre med et større knivblad, da knivbladet gerne skulle kunne nå hele vejen igennem frugten.
Tekniske specifikationer
Mærke: Ushi
Model: Mangūsu
Type: Petty (Utility), Gyuto (kokkekniv)
Størrelser: 150 mm, 210 mm
Stål type – kerne: 10Cr15CoMoV
Stål hårdhed: 60±2 HRC
Stål yderlag: Rustfritstål 316/316L
Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American) & Sort Buffalo Horn
Skæfte type: 8 kantet Wa håndtag – Traditionel japansk stil
Find information om knivenes højde, længde, tykkelse og vægt på deres produktsider.
Anbefalet greb: Pinch grebet & Fingerspids grebet.
Produceret: Kina.
Til både højre og venstre håndede (ambidekstral).
Knivblad slibning 50/50 – Slebet lige meget på begge sider.
Vedligehold dine knive
Det er vigtigt at du vedligeholder dine japanske knive. Mange af knivene er lavet i meget hårdt carbonstål, og er derfor mere modtagelige over for patina og rust. Så sørg for at vaske og tørre dine knive lige efter brug.
Vi anbefaler også at du bruger et hårdt strygestål i f.eks. diamantbelægning. Når knivene skal slibes anbefaler vi f.eks. en kombination af sten med grit #1000 til at starte med og en sten med grit #6000 til at slutte af på.
35 kr. fragt
Fri v/799 kr.
1-2 hverdage
DAO & GLS
10 års garanti
Du er sikret
100 dages retur
Returnering