Lastbil ikon 29 kr. - Gratis over 1.000 kr.
Lastbil ikon 24 timers levering
Garanti ikon 10 års garanti

Mangūsu | Gyuto 210mm | Japansk kokkekniv

SPAR 30%

766 kr.

Du sparer 329 kr. SPAR 30%

  • Er på lager – Dag-til-dag levering – Gratis fragt

  • Del betalingen op med Anyday eller Viabill

Del betalingen op med Anyday eller Viabill

  • 67 lag damaskus stål
  • Meget hårdt VG10 kernestål og rustfrit stål i 66 lag
  • Stålets hårdhed: 60±2 HRC
  • Størrelse 210 mm (knivblad)
  • Total længde 365 mm
  • Vægt 200 gram
  • Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American)
    & Black Buffalo Horn
  • 8-kantet traditionel japansk Wa skæfte
Vi sender i dag 24 timers levering med PostNord

Mangūsu | Petty 150mm | Japansk Utility kniv

  • 67 lag damaskus stål
  • Meget hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
  • Stålets hårdhed: 60±2 HRC
  • Størrelse 150 mm
  • Total længde 283 mm
  • Vægt 111 gram
  • Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American)
    & Black Buffalo Horn
  • 8-kantet traditionel japansk Wa skæfte

Mangūsu | Nakiri 170mm | Japansk Grøntsagskniv

  • 67 lag damaskus stål
  • Meget hårdt VG10 kernestål og rustfrit stål i 66 lag
  • Stålets hårdhed: 60±2 HRC
  • Størrelse 170 mm (knivblad)
  • Total længde 330 mm
  • Vægt 269 gram
  • Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American)
    & Black Buffalo Horn
  • 8-kantet traditionel japansk Wa skæfte
ikon pakke
Gratis fragt & Retur
Pengene tilbage garanti
ikon lastbil
Dag-til-dag PostNord
ikon certifikat
10 års garanti
Letvægts kniv
Japansk stål
Damaskus 67 lag
Antibakteriel
Fremragende!

Vi har fået gode anmeldelser

  • 18. november, 2022
    Hurtig levering af kvalitetsprodukt indpakket som sådan. Knivene er fantastiske flotte, og s…
  • 18. november, 2022
    Endnu en fin handel og hurtig levering
  • 1. oktober, 2022
    Nem og overskuelig hjemmeside. Med gode beskrivelser. Lynhurtig levering
  • 19. september, 2022
    Rigtig skarpe knive. Meget hurtig levering og overskuelig hjemmeside
  • 14. september, 2022
    Anders fra ushi bedte mig om at anmelde her. Så jeg vil bare give 5 stjerner for god kniv
  • 13. september, 2022
    Hurtig ekspedition og levering
  • 12. september, 2022
    De bedste knive jeg har haft. Har brugt i et halv år nu, og kun slebet en enkelt gang. Virke…
  • 22. august, 2022
    Fantastiske knive af virkelig god kvalitet og til en forrygende pris. Samt hurtig levering. …
  • 15. august, 2022
    Fornem service – alt i alt en super fin oplevelse at handle med USHI.dk. Det bliver be…
  • 29. juli, 2022
    Rigtig fede og skarpe knive! Jeg er på vej ind for at købe nogle flere lige nu. Håber i får …

En Gyuto kokkekniv i 67 lag hamret japansk damaskus stål

Med vores Mangūsu Gyuto får du en 210 mm traditionel japansk kokkekniv i 67 lag foldet og hamret damaskus stål. Kernestålet er meget hårdt og har et højt carbon indhold, der gør at kniven holder sin skarphed i lang tid, og kan slibes meget skarpere end de typisk europæiske køkkenknive. Kniven slibes helt ned i 15 grader fra fabrikken hvilket gør at kniven er meget skarp når du første gang tager den ud af æsken. Vi anbefaler at du bruger strygestål og slibesten til at holde kniven skarp løbende. Da kniven som sagt har et højt indhold af carbon kan det også ske at kernestålet på kniven udvikler patina, hvilket er med til at give kniven et unikt og personligt udseende. Vi anbefaler derfor også at du vasker og tørrer kniven efter hver brug, da kernestålet ikke er rustfrit.

Omkring det meget hårde kernestål finder du på hver side 33 lag af rustfrit stål, der til sammen giver disse 67 lag damaskus stål. Alt dette gør til sammen kniven højtydende og minimerer vedligehold.

Traditionel japansk 8 kantet Wa skæfte

Skæftet på kniven er lavet i traditionel japansk stil med 8 kanter i det man kalder Wa. Fordelen ved et Wa håndtag er at man undgår at bruge meget stål i håndtaget, og derfor flytter knivens masse midtpunkt ud på kniven, i stedet for i håndtaget som på traditionelle europæiske knive. Dvs. stålet fra kniven går til ca. skæftets midtpunkt, og på den måde reduceres vægten af kniven, samt vægtbalancen flyttes som sagt. Det er derfor også mere oplagt at bruge de traditionelle japanske kokkeknive med enten Pinch greb eller Fingertip greb.
Man lader på den måde også skæftet betyde mere i udseendet af kniven, og lader skæftets design komme til sin egen ret. Det er helt op til brugerens personlige præference, om de er til Yo (europæisk stil) eller Wa (traditionel japansk stil) af skæfte på deres kokkeknive.

Tekniske specifikationer

Mærke: Ushi
Model: Mangūsu
Type: Gyuto (kokkekniv)
Størrelse: 210 mm
Stål type – kerne: VG10 (10Cr15CoMoV)
Stål hårdhed: 60±2 HRC
Stål yderlag: Rustfritstål 316/316L
Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American) & Sort Buffalo Horn
Skæfte type: 8 kantet Wa håndtag – Traditionel japansk stil
Længde:
– Knivblad æg: 210 mm
– Knivblad til skæfte: 225 mm
– Skæfte længde: 140 mm
– Længde i alt: 365 mm
Tykkelse:
– Knivblad tykkelse: 2 mm
– Skæfte tykkelse: 18 mm
Højde:
– Knivblad højde: 48 mm
– Skæfte højde: 24 mm
Vægt på kniv: 200 gram
Vægt balance 18 mm ude på knivbladet.
Til både højre og venstre håndede (ambidekstral).
Knivblad slibning 50/50 – Slebet lige meget på begge sider.

Et traditionelt japansk håndtag

Skæfte i sort Buffalo horn & Desert Ironwood

Skæftet på vores Mangūsu knivserie er lavet i traditionel japansk stil i hvad man kalder “Wa”, som er den klassiske ottekantede stil.

Skæftet er udført i sort Buffalo horn og i Desert Ironwood. 

Sort Buffalo horn bruges da kvæget alligevel slagtes som brug til føde af lokalbefolkningen. Derfor bruges hornet til bl.a. skæfter, så intet går spildt.

Desert Ironwood gror i det sydøstlige USA samt i de nordligste dele af Mexico. Træet bliver normalt ikke ret stort, så det er oplagt at bruge til mindre træ konstruktioner som f.eks. skæfter. Træet er meget hårdt og stabilt, så er af den årsag også velegnet til skæfter. Træet er meget flot og dybt brunt og rødligt og kommer med pæne aftegninger i træet.

MANGŪSU SERIEN

Tekniske specifikationer

  • VG10 kernestål og rustfrit stål i 66 lag
  • Stålets hårdhed 60±2 HRC

  • Skæfte i Sort Buffalo Horn & Desert Ironwood træ

  • Rustfrit stål i 316 & 316L

  • Knivsæg slebet i 15 grader

VG10 Kernestål

HRC 60±2 & 15 grader

Kernestålet af VG10 har en hårdhed på 60±2 HRC og er slebet i en ca. 15 graders vinkel. Hvilket giver en utrolig skarp og holdbar knivsæg.

66 lag rustfrit stål

316 & 316L

De 66 lag foldede rustfri stål er lavet af 316 og 316L. Lagene af stål er foldet og hamret, så de giver i alt 66 lag der giver det flotte bølgede damaskus mønster.

Japansk Wa skæfte

Sort Buffalo Horn og Desert Ironwood

Håndtaget i traditionel japansk Wa stil. Som er et ottekantet skæfte der ofte bliver brugt i den japanske kultur. Skæftet er med sort Buffalo horn og Desert Ironwood.

  • VG10 Kernestål

    HRC 60±2 & 15 grader

    Kernestålet af VG10 har en hårdhed på 60±2 HRC og er slebet i en ca. 15 graders vinkel. Hvilket giver en utrolig skarp og holdbar knivsæg.

  • 66 lag rustfrit stål

    316 & 316L

    De 66 lag foldede rustfri stål er lavet af 316 og 316L. Lagene af stål er foldet og hamret, så de giver i alt 66 lag der giver det flotte bølgede damaskus mønster.

  • Japansk Wa skæfte

    Sort Buffalo Horn og Desert Ironwood

    Håndtaget i traditionel japansk Wa stil. Som er et ottekantet skæfte der ofte bliver brugt i den japanske kultur. Skæftet er med sort Buffalo horn og Desert Ironwood.

Det modtager du

Flot gaveetui og æske til kniven

  • Opbevaringsæske med magnetisk luk

  • Beskyttet af skum, plastik og tip-beskytter

  • Bevis for garanti og kvalitets kontrol

  • Damaskus kniv i VG10 kernestål og 66 lag rustfri stål

Hurtigt visuelt overblik

Se vores YouTube video af kniven

Vi har lavet en kort video så du bedre kan se hvordan kniven ser ud. Det kan nemlig være svært helt at se hvordan en kniv ser ud kun ved hjælp af billeder. Hvis du stadig skulle være i tvivl om du helt kan lide stilen, så har vi 100 dages fri returret.

Du er selvfølgelig også altid velkommen i vores showroom i Esbjerg. Chat med os og aftal at komme forbi og se knivene.

Dag-til-dag PostNord
Gratis fragt & retur
10 års garanti
Pengene tilbage garanti
Kvalitet

Damaskus VG10 stål

Damaskus stål er en betegnelse man bruger om stål der er foldet og presset mange gange, for at give det flotte bølgede mønster. Før dette blev den gængse opfattelse af damaskus, var stålet udvundet i damaskus og blev også her foldet mange gange for at give bedre holdbarhed.

Den tekniske betegnelse for stålet brugt i vores Mangusu damaskus knivserie er VG10 kernestål og 316 og 316L, som er to rustfri ståltyper der modarbejder korrosion og beskytter den hårde kerne af VG10.

Komfort

Sort skæfte i Buffalo Horn

Skæftet er lavet i traditionel japansk Wa stil, som er et ottekantet skæfte. Skæftet er ofte brugt i japansk kultur, sammen med det helt ovale skæfte. Skæftet sikrer en perfekt komfort, og sikrer blandingen af Buffalo horn og træ sørger for at holde vægten i kniven nede, og flytter knivbalancen ud på knivbladet.

Skæftet er også overfladebehandlet så det er antibakterielt, samt er lettere resistent mod vand. Vi anbefaler dog altid at vaske og tørre kniven lige efter brug, da både stål og skæfte ikke har godt af vand.

Design

Damaskus stål & mønster

Det flotte mønster på Ushi knivserien kaldes for damaskus og kommer ved at folde 2 forskellige stål typer mange gange – 66 gange for at være helt præcis – der så giver dette flotte bølgede mønster. Hos Ushi går vi meget op i at vores værktøj skal være både æstetisk flot, men også effektivt og holdbart. Derfor har vi i denne serie brugt materiale der holder i lang tid, holder skarpheden, samt ser rigtig flot ud.

I denne serie er mønstret kommet ved at folde og presse stålet, men man kan også få damaskus knive hvor mønstret kommet ved at folde og hamre stålet.