Japansk knivsæt Ravi – Mangūsu
4.056 kr. Original price was: 4.056 kr..3.042 kr.Current price is: 3.042 kr..
Del betalingen op med Viabill
Del betalingen op med Anyday eller Viabill
Japansk knivsæt med: Gyuto, Santoku, Nakiri, Petty
- Sindssygt skarpe – Slebet i 15 grader
- 67 lag damaskus stål
- Hårdt kernestål, og rustfrit stål i 66 lag
- Stålets hårdhed: 60±2 HRC
- Skæfte Sort Buffalo horn og Ironwood desert træ
Gratis fragt på denne vare!
Vi har fået gode anmeldelser
Du kunne også være interesseret i…
-
Slibesten til knive | Korn 1000/6000
389 kr. Tilføj til kurv -
Mangūsu | Gyuto 210mm | Japansk kokkekniv
1.099 kr. Tilføj til kurv -
Cunning – Knivsæt
2.996 kr.Original price was: 2.996 kr..2.247 kr.Current price is: 2.247 kr.. Tilføj til kurv -
Hero – Knivsæt
3.895 kr.Original price was: 3.895 kr..2.921 kr.Current price is: 2.921 kr.. Tilføj til kurv
Japansk knivsæt med Nakiri, Gyuto, Santoku og Petty kniv
I vores Mangusu Tavi knivsæt finder du de mest klassiske japanske knive, så du er godt dækket ind i køkkenet. Du får nemlig i dette japanske knivsæt en:
- Nakiri grøntsagskniv – så du kan snitte og hakke dit grønt.
- Gyuto kokkekniv – så du på flot manér kan skære dit kød.
- Santoku tre dyders kniv – en allround kniv til mange opgaver.
- Petty utility kniv – til alle de mindre opgaver i køkkenet.
Med disse fire knive får du de essentielle japanske knive som oftest bruges i køkkenet. Bare fordi knivene traditionelt anvendes til disse opgaver, betyder det ikke at de kun kan bruges til dette. Men knivene er klart bedst til at udføre deres “naturlige” opgave, og det er også derfor at japanerne har opfundet en kniv til netop hver køkken opgave.
VG10 stålet er et meget hårdt stål som ofte også kaldes for 10Cr15CoMoV.
Få en Gyuto kokkekniv med dette knivsæt
Med i dette kokkeknivsæt får du en Japansk Gyuto kniv, som essentielt er en europæisk kokkekniv. Gyuto’en er Japanernes svar på en kniv udelukkende til at skære kød. Derfor oversættes den også direkte til “Kød Sværd” – meget drabeligt egentligt. Men Japanerne laver knive til hver enkelt lille opgave i køkkenet, så selvfølgelig skulle kniven til at skære kød også have sin egen model. Gyuto’en er den absolut mest udbredte og kendte kniv blandt de japanske modeller, og af god grund. Den er nemlig en af de flottere og mere traditionelle kokkeknive.
En japansk Santoku kokkekniv med dette knivsæt
Med i dette knivsæt får du en japansk Santoku-kniv, som er kendt for sin alsidighed i køkkenet. Santoku-kniven, der betyder “tre dyder” eller “tre anvendelser”, er designet til at kunne skære, hakke og snitte både kød, fisk og grøntsager. Denne kniv er Japanernes svar på en multifunktionel kokkekniv, og den er hurtigt blevet en favorit blandt både professionelle kokke og madentusiaster. Santoku-kniven har en bred og flad klinge, der gør den ideel til præcist skærearbejde og til at flytte hakkede ingredienser. Den unikke form og balance gør Santoku-kniven til et uundværligt redskab i ethvert køkken, og dens skønhed og traditionelt håndværk gør den til en af de mest elskede japanske knive.
Japansk Nakiri grøntsagskniv som del af et knivsæt
I Japan spiste og spiser man rigtig mange grøntsager, og det var og er derfor helt essentielt at have en kokkekniv der er perfekt til netop dette arbejde. Derfor opfandt man Nakiri’en som er en grøntsagskniv der kan bruges til hurtigt og effektivt at snitte og hakke grøntsager. Pga. det store knivblad, kan man lade kniven glide op og ned at knoerne i hurtige bevægelser, uden at risikere at hakke en fingerspids eller to af.
Dette er ikke en kød kløver! Det er vigtigt at du ikke forsøger at kløve kød med denne kniv. For hvis du rammer en knogle, så slår du højst sandsynligt en flig af knivsæggen, og kniven vil derefter skulle genoprettes!
En hamret japansk Petty kokkekniv i vores VG10 knivsæt
En af de meget brugte knive i både Japan, men også resten af verden, er en Petty kokkekniv. En Petty kniv er faktisk en stor utility kniv, og de to knive blandes ofte sammen. Det gør de med god grund, for de ligner meget hinanden og har samme opgaver i køkkenet. Det har de dog ikke altid haft, for traditionelt set var en utility kniv længere og mere tynd end en petty. En Pettykniv var til gengæld kortere og mere trekantet i knivbladet. I dag er de to knive dog stort set ens, og ingen ville blinke to gange hvis du kom til at sige det forkerte navn. VG10 stål er et meget hårdt stål der indeholder meget carbon, og kaldes ofte også for Carbon-stålet, eller for 10Cr15CoMoV.
Tekniske specifikationer
Mærke: Ushi
Model: Mangūsu
Type: Petty (Utility), Gyuto (kokkekniv), og Nakiri (grøntsagskniv)
Størrelser: 150 mm, 210 mm, 170 mm
Stål type – kerne: VG10 (10Cr15CoMoV)
Stål hårdhed: 60±2 HRC
Stål yderlag: Rustfritstål 316/316L
Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American) & Sort Buffalo Horn
Skæfte type: 8 kantet Wa håndtag – Traditionel japansk stil
Find information om knivenes højde, længde, tykkelse og vægt på deres produktsider.
Anbefalet greb: Pinch grebet & Fingerspids grebet.
Produceret: Kina.
Til både højre og venstre håndede (ambidekstral).
Knivblad slibning 50/50 – Slebet lige meget på begge sider.
Skæfte i sort Buffalo horn & Desert Ironwood
Skæftet på vores Mangūsu knivserie er lavet i traditionel japansk stil i hvad man kalder “Wa”, som er den klassiske ottekantede stil.
Skæftet er udført i sort Buffalo horn og i Desert Ironwood.
Sort Buffalo horn bruges da kvæget alligevel slagtes som brug til føde af lokalbefolkningen. Derfor bruges hornet til bl.a. skæfter, så intet går spildt.
Desert Ironwood gror i det sydøstlige USA samt i de nordligste dele af Mexico. Træet bliver normalt ikke ret stort, så det er oplagt at bruge til mindre træ konstruktioner som f.eks. skæfter. Træet er meget hårdt og stabilt, så er af den årsag også velegnet til skæfter. Træet er meget flot og dybt brunt og rødligt og kommer med pæne aftegninger i træet.
Tekniske specifikationer
Hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
Stålets hårdhed 60±2 HRC
Skæfte i Sort Buffalo Horn & Desert Ironwood træ
Rustfrit stål i 316 & 316L
Knivsæg slebet i 15 grader
VG10 Kernestål
Kernestålet af VG10 har en hårdhed på 60±2 HRC og er slebet i en ca. 15 graders vinkel. Hvilket giver en utrolig skarp og holdbar knivsæg.
66 lag rustfrit stål
De 66 lag foldede rustfri stål er lavet af 316 og 316L. Lagene af stål er foldet og hamret, så de giver i alt 66 lag der giver det flotte bølgede damaskus mønster.
Japansk Wa skæfte
Håndtaget i traditionel japansk Wa stil. Som er et ottekantet skæfte der ofte bliver brugt i den japanske kultur. Skæftet er med sort Buffalo horn og Desert Ironwood.
Flot gaveetui og æske til kniven
Opbevaringsæske med magnetisk luk
Beskyttet af skum, plastik og tip-beskytter
Damaskus kniv i 60 HRC hårdt carbon kernestål
66 lag beskyttende rustfri stål
Se vores YouTube video af kniven
Vi har lavet en kort video så du bedre kan se hvordan kniven ser ud. Det kan nemlig være svært helt at se hvordan en kniv ser ud kun ved hjælp af billeder. Hvis du stadig skulle være i tvivl om du helt kan lide stilen, så har vi 100 dages fri returret.
Du er selvfølgelig også altid velkommen i vores showroom i Esbjerg. Chat med os og aftal at komme forbi og se knivene.
Hårdt damaskus stål i 60 HRC
Damaskus stål er en betegnelse man bruger om stål der er foldet og presset mange gange, for at give det flotte bølgede mønster. Før dette blev den gængse opfattelse af damaskus, var stålet udvundet i damaskus og blev også her foldet mange gange for at give bedre holdbarhed.
Den tekniske betegnelse for stålet brugt i vores Mangusu damaskus knivserie er VG10 kernestål og 316 og 316L, som er to rustfri ståltyper der modarbejder korrosion og beskytter den hårde kerne af VG10, som også bliver kaldet 10Cr15CoMoV.
Sort skæfte i Buffalo Horn
Skæftet er lavet i traditionel japansk Wa stil, som er et ottekantet skæfte. Skæftet er ofte brugt i japansk kultur, sammen med det helt ovale skæfte. Skæftet sikrer en perfekt komfort, og sikrer blandingen af Buffalo horn og træ sørger for at holde vægten i kniven nede, og flytter knivbalancen ud på knivbladet.
Skæftet er også overfladebehandlet så det er antibakterielt, samt er lettere resistent mod vand. Vi anbefaler dog altid at vaske og tørre kniven lige efter brug, da både stål og skæfte ikke har godt af vand.
Damaskus stål & mønster
Det flotte mønster på Ushi knivserien kaldes for damaskus og kommer ved at folde 2 forskellige stål typer mange gange – 66 gange for at være helt præcis – der så giver dette flotte bølgede mønster. Hos Ushi går vi meget op i at vores værktøj skal være både æstetisk flot, men også effektivt og holdbart. Derfor har vi i denne serie brugt materiale der holder i lang tid, holder skarpheden, samt ser rigtig flot ud.
I denne serie er mønstret kommet ved at folde og presse stålet, men man kan også få damaskus knive hvor mønstret kommet ved at folde og hamre stålet.