Mangūsu | Nakiri 170mm | Japansk Grøntsagskniv
Mangūsu | Nakiri 170mm | Japansk Grøntsagskniv
1.099 kr.
Hvis du har købt en vare hos os, der kommer på tilbud indenfor 2 uger efter din købsdato, så skriv til os, så refunderer vi differencen på rabatten/tilbuddet.
Vi har prisgaranti på alle vores produkter. Hvis du finder en identisk vare hos en anden anderkendt webshop, så kontakt os og få varen til samme pris hos os.
Skriv på anders@ushi.dk med link til produktet, og send et tydeligt screenshot af produktet, dato, pris, mv.
Ikke på lager. Tilmeld dig nyhedsbrevet her og modtag besked når varen igen er på lager.
Traditionel japansk grøntsagskniv med 8 kantet Wa-skæfte.
- 67 lag damaskus stål
- Meget hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
- Stålets hårdhed: 60±2 HRC
- Størrelse 170 mm (knivblad)
- Total længde 330 mm
- Vægt 269 gram
- Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American)
& Black Buffalo Horn - 8-kantet traditionel japansk Wa skæfte
Japansk træskæfte
Tradition
Rustfrit ydre stål
Egenskaber
Du kunne også være interesseret i…
-
Japansk knivsæt Rikki – Mangūsu
1.858 kr.Original price was: 1.858 kr..1.486 kr.Current price is: 1.486 kr.. Læs mere -
Japansk knivsæt Tikki – Mangūsu
1.858 kr.Original price was: 1.858 kr..1.486 kr.Current price is: 1.486 kr.. Læs mere -
Japansk knivsæt Tavi – Mangūsu
2.957 kr.Original price was: 2.957 kr..2.218 kr.Current price is: 2.218 kr.. Læs mere -
Hero – Knivsæt
3.895 kr.Original price was: 3.895 kr..2.804 kr.Current price is: 2.804 kr.. Tilføj til kurv
Vi har fået gode anmeldelser
En japansk Nakiri grøntsagskniv i hamret damaskus stål
Med vores Mangūsu Grøntsagskniv får du en 170 mm traditionel japansk kokkekniv i 67 lag foldet og hamret damaskus stål. Kernestålet er meget hårdt og har et højt carbon indhold, der gør at kniven holder sin skarphed i lang tid, og kan slibes meget skarpere end de typisk europæiske køkkenknive. Kniven slibes helt ned i 15 grader fra fabrikken hvilket gør at kniven er meget skarp når du første gang tager den ud af æsken. Vi anbefaler at du bruger strygestål og slibesten til at holde kniven skarp løbende. Da kniven som sagt har et højt indhold af carbon kan det også ske at kernestålet på kniven udvikler patina, hvilket er med til at give kniven et unikt og personligt udseende. Vi anbefaler derfor også at du vasker og tørrer kniven efter hver brug, da kernestålet ikke er rustfrit.
Omkring det meget hårde kernestål finder du på hver side 33 lag af rustfrit stål, der til sammen giver disse 67 lag damaskus stål. Alt dette gør til sammen kniven højtydende og minimerer vedligehold.
Traditionel japansk 8 kantet Wa skæfte
Skæftet på kniven er lavet i traditionel japansk stil med 8 kanter i det man kalder Wa. Fordelen ved et Wa håndtag er at man undgår at bruge meget stål i håndtaget, og derfor flytter knivens masse midtpunkt ud på kniven, i stedet for i håndtaget som på traditionelle europæiske knive. Dvs. stålet fra kniven går til ca. skæftets midtpunkt, og på den måde reduceres vægten af kniven, samt vægtbalancen flyttes som sagt. Det er derfor også mere oplagt at bruge de traditionelle japanske kokkeknive med enten Pinch greb eller Fingertip greb.
Man lader på den måde også skæftet betyde mere i udseendet af kniven, og lader skæftets design komme til sin egen ret. Det er helt op til brugerens personlige præference, om de er til Yo (europæisk stil) eller Wa (traditionel japansk stil) af skæfte på deres kokkeknive.
Tekniske specifikationer
Mærke: Ushi
Model: Mangūsu
Type: Nakiri (Grøntsagskniv)
Størrelse: 170 mm
Stål type – kerne: 10Cr15CoMoV
Stål hårdhed: 60±2 HRC
Stål yderlag: Rustfritstål 316/316L
Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American) & Sort Buffalo Horn
Skæfte type: 8 kantet Wa håndtag – Traditionel japansk stil
Længde:
– Knivblad æg: 170 mm
– Knivblad til skæfte: 190 mm
– Skæfte længde: 140 mm
– Længde i alt: 330 mm
Tykkelse:
– Knivblad tykkelse: 2 mm
– Skæfte tykkelse: 18 mm
Højde:
– Knivblad højde: 48 mm
– Skæfte højde: 24 mm
Vægt på kniv: 269 gram
Vægt balance 37 mm ude på knivbladet.
Anbefalet greb: Pinch grebet & Fingerspids grebet.
Produceret: Kina.
Til både højre og venstre håndede (ambidekstral).
Knivblad slibning 50/50 – Slebet lige meget på begge sider.
Vedligehold dine knive
Det er vigtigt at du vedligeholder dine japanske knive. Mange af knivene er lavet i meget hårdt carbonstål, og er derfor mere modtagelige over for patina og rust. Så sørg for at vaske og tørre dine knive lige efter brug.
Vi anbefaler også at du bruger et hårdt strygestål i f.eks. diamantbelægning. Når knivene skal slibes anbefaler vi f.eks. en kombination af sten med grit #1000 til at starte med og en sten med grit #6000 til at slutte af på.
35 kr. fragt
Fri v/799 kr.
1-2 hverdage
DAO & GLS
10 års garanti
Du er sikret
100 dages retur
Returnering