1.095 kr. 879 kr.
Du sparer 216 kr. SPAR 20%
Er på lager – Dag-til-dag levering – Gratis fragt
Del betalingen op med Anyday eller Viabill
Del betalingen op med Anyday eller Viabill
Traditionel japansk grøntsagskniv med 8 kantet Wa-skæfte.
3 på lager (kan bestilles som restordre)
Vi har fået gode anmeldelser
Med vores Mangūsu Grøntsagskniv får du en 170 mm traditionel japansk kokkekniv i 67 lag foldet og hamret damaskus stål. Kernestålet er meget hårdt og har et højt carbon indhold, der gør at kniven holder sin skarphed i lang tid, og kan slibes meget skarpere end de typisk europæiske køkkenknive. Kniven slibes helt ned i 15 grader fra fabrikken hvilket gør at kniven er meget skarp når du første gang tager den ud af æsken. Vi anbefaler at du bruger strygestål og slibesten til at holde kniven skarp løbende. Da kniven som sagt har et højt indhold af carbon kan det også ske at kernestålet på kniven udvikler patina, hvilket er med til at give kniven et unikt og personligt udseende. Vi anbefaler derfor også at du vasker og tørrer kniven efter hver brug, da kernestålet ikke er rustfrit.
Omkring det meget hårde kernestål finder du på hver side 33 lag af rustfrit stål, der til sammen giver disse 67 lag damaskus stål. Alt dette gør til sammen kniven højtydende og minimerer vedligehold.
Skæftet på kniven er lavet i traditionel japansk stil med 8 kanter i det man kalder Wa. Fordelen ved et Wa håndtag er at man undgår at bruge meget stål i håndtaget, og derfor flytter knivens masse midtpunkt ud på kniven, i stedet for i håndtaget som på traditionelle europæiske knive. Dvs. stålet fra kniven går til ca. skæftets midtpunkt, og på den måde reduceres vægten af kniven, samt vægtbalancen flyttes som sagt. Det er derfor også mere oplagt at bruge de traditionelle japanske kokkeknive med enten Pinch greb eller Fingertip greb.
Man lader på den måde også skæftet betyde mere i udseendet af kniven, og lader skæftets design komme til sin egen ret. Det er helt op til brugerens personlige præference, om de er til Yo (europæisk stil) eller Wa (traditionel japansk stil) af skæfte på deres kokkeknive.
Mærke: Ushi
Model: Mangūsu
Type: Nakiri (Grøntsagskniv)
Størrelse: 170 mm
Stål type – kerne: VG10 (10Cr15CoMoV)
Stål hårdhed: 60±2 HRC
Stål yderlag: Rustfritstål 316/316L
Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American) & Sort Buffalo Horn
Skæfte type: 8 kantet Wa håndtag – Traditionel japansk stil
Længde:
– Knivblad æg: 170 mm
– Knivblad til skæfte: 190 mm
– Skæfte længde: 140 mm
– Længde i alt: 330 mm
Tykkelse:
– Knivblad tykkelse: 2 mm
– Skæfte tykkelse: 18 mm
Højde:
– Knivblad højde: 48 mm
– Skæfte højde: 24 mm
Vægt på kniv: 269 gram
Vægt balance 37 mm ude på knivbladet.
Anbefalet greb: Pinch grebet & Fingerspids grebet.
Produceret: Kina.
Til både højre og venstre håndede (ambidekstral).
Knivblad slibning 50/50 – Slebet lige meget på begge sider.
Skæftet på vores Mangūsu knivserie er lavet i traditionel japansk stil i hvad man kalder “Wa”, som er den klassiske ottekantede stil.
Skæftet er udført i sort Buffalo horn og i Desert Ironwood.
Sort Buffalo horn bruges da kvæget alligevel slagtes som brug til føde af lokalbefolkningen. Derfor bruges hornet til bl.a. skæfter, så intet går spildt.
Desert Ironwood gror i det sydøstlige USA samt i de nordligste dele af Mexico. Træet bliver normalt ikke ret stort, så det er oplagt at bruge til mindre træ konstruktioner som f.eks. skæfter. Træet er meget hårdt og stabilt, så er af den årsag også velegnet til skæfter. Træet er meget flot og dybt brunt og rødligt og kommer med pæne aftegninger i træet.
Hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
Stålets hårdhed 60±2 HRC
Skæfte i Sort Buffalo Horn & Desert Ironwood træ
Rustfrit stål i 316 & 316L
Knivsæg slebet i 15 grader
Kernestålet af VG10 har en hårdhed på 60±2 HRC og er slebet i en ca. 15 graders vinkel. Hvilket giver en utrolig skarp og holdbar knivsæg.
De 66 lag foldede rustfri stål er lavet af 316 og 316L. Lagene af stål er foldet og hamret, så de giver i alt 66 lag der giver det flotte bølgede damaskus mønster.
Håndtaget i traditionel japansk Wa stil. Som er et ottekantet skæfte der ofte bliver brugt i den japanske kultur. Skæftet er med sort Buffalo horn og Desert Ironwood.
Kernestålet af VG10 har en hårdhed på 60±2 HRC og er slebet i en ca. 15 graders vinkel. Hvilket giver en utrolig skarp og holdbar knivsæg.
De 66 lag foldede rustfri stål er lavet af 316 og 316L. Lagene af stål er foldet og hamret, så de giver i alt 66 lag der giver det flotte bølgede damaskus mønster.
Håndtaget i traditionel japansk Wa stil. Som er et ottekantet skæfte der ofte bliver brugt i den japanske kultur. Skæftet er med sort Buffalo horn og Desert Ironwood.
Opbevaringsæske med magnetisk luk
Beskyttet af skum, plastik og tip-beskytter
Bevis for garanti og kvalitets kontrol
Damaskus kniv i 60 HRC kernestål og 66 lag rustfri stål
Vi har lavet en kort video så du bedre kan se hvordan kniven ser ud. Det kan nemlig være svært helt at se hvordan en kniv ser ud kun ved hjælp af billeder. Hvis du stadig skulle være i tvivl om du helt kan lide stilen, så har vi 100 dages fri returret.
Du er selvfølgelig også altid velkommen i vores showroom i Esbjerg. Chat med os og aftal at komme forbi og se knivene.
Damaskus stål er en betegnelse man bruger om stål der er foldet og presset mange gange, for at give det flotte bølgede mønster. Før dette blev den gængse opfattelse af damaskus, var stålet udvundet i damaskus og blev også her foldet mange gange for at give bedre holdbarhed.
Den tekniske betegnelse for stålet brugt i vores Mangusu damaskus knivserie er VG10 kernestål og 316 og 316L, som er to rustfri ståltyper der modarbejder korrosion og beskytter den hårde kerne af VG10, som også bliver kaldet 10Cr15CoMoV.
Skæftet er lavet i traditionel japansk Wa stil, som er et ottekantet skæfte. Skæftet er ofte brugt i japansk kultur, sammen med det helt ovale skæfte. Skæftet sikrer en perfekt komfort, og sikrer blandingen af Buffalo horn og træ sørger for at holde vægten i kniven nede, og flytter knivbalancen ud på knivbladet.
Skæftet er også overfladebehandlet så det er antibakterielt, samt er lettere resistent mod vand. Vi anbefaler dog altid at vaske og tørre kniven lige efter brug, da både stål og skæfte ikke har godt af vand.
Det flotte mønster på Ushi knivserien kaldes for damaskus og kommer ved at folde 2 forskellige stål typer mange gange – 66 gange for at være helt præcis – der så giver dette flotte bølgede mønster. Hos Ushi går vi meget op i at vores værktøj skal være både æstetisk flot, men også effektivt og holdbart. Derfor har vi i denne serie brugt materiale der holder i lang tid, holder skarpheden, samt ser rigtig flot ud.
I denne serie er mønstret kommet ved at folde og presse stålet, men man kan også få damaskus knive hvor mønstret kommet ved at folde og hamre stålet.
Jeg tager telefonen, besvarer din mail eller chatter med dig.
Gratis over 1.000 kr.
PostNord, DAO & GLS
Du er sikret
Lang returnering
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% Rabat på din næste ordre. Få også opskrifter og vores tilbud før alle andre.
CVR. 42034622
Forsendelser til pakkeshop, hjemmelevering eller erhverv med GLS, DAO og PostNord - dækker hele landet. Forsendelser til Grønland og Færøerne.
Du kan betale med alle de gængse kreditkort og MobilePay, eller del betalingen op med ViaBill eller Anyday. Du er altid sikret når du betaler.