Tanuki | Gyuto 210 mm | Japansk kokkekniv
Tanuki | Gyuto 210 mm | Japansk kokkekniv
799 kr.
Hvis du har købt en vare hos os, der kommer på tilbud indenfor 2 uger efter din købsdato, så skriv til os, så refunderer vi differencen på rabatten/tilbuddet.
Vi har prisgaranti på alle vores produkter. Hvis du finder en identisk vare hos en anden anderkendt webshop, så kontakt os og få varen til samme pris hos os.
Skriv på anders@ushi.dk med link til produktet, og send et tydeligt screenshot af produktet, dato, pris, mv.
Er på lager – Hurtig og billig levering!
- Hårdt carbon kernestål 60±1 HRC
- Rustfrit stål beskytter den hårde kerne
- Ergonomisk skæfte: Red Wood & Buffalo Horn
- Ultra skarp slebet i 15 grader
Er på lager
Kan forudbestilles
På lager
På lager
På lager
Er på lager
På lager
Kan forudbestilles




Træskæfte
Tradition
Rustfrit ydre
Egenskaber

Vi har fået gode anmeldelser

Relaterede produkter
-
Ushi | Gyuto 210mm | Japansk kokkekniv
999 kr. Tilføj til kurv -
Tanuki | Santoku 180mm | Japansk kokkekniv
799 kr. Tilføj til kurv -
Tojiro Fujitora DP | Gyuto 210 mm | VG-10 & Stainless clad 3-layer | Japansk kokkekniv
993 kr. Tilføj til kurv -
Tojiro Fujitora DP | Gyuto 180 mm | VG-10 & Stainless clad 3-layer | Japansk kokkekniv
894 kr. Tilføj til kurv -
Kama Itachi | Gyuto 210 mm | Japansk kokkekniv
1.150 kr. Tilføj til kurv -
Suisin | Gyuto 210 mm | VG10 | Tsuchime Suminagashi Damascus 17
1.624 kr. Tilføj til kurv -
Gozuki | Gyuto 210 mm | Japansk kokkekniv | Damaskus37
1.670 kr. Tilføj til kurv -
Tanuki | Nakiri 170mm | Japansk grøntsagskniv
799 kr. Tilføj til kurv -
Saya / Knivskede træ | Gyuto 210 mm | Magnetisk knivbeskytter (Yo)
149 kr. Tilføj til kurv -
Tanuki | Paring 100mm | Japansk urtekniv
529 kr. Tilføj til kurv
En Gyuto kokkekniv i 3 lag sort hamret japansk stål
Vores Tanuki Gyuto kokkekniv bruger 3 lag 10Cr15CoMoV stål hvor de 2 yderste lag er SUS cladding samt hamret og brændt, så de får en flot bulet/hamret og sort overflade der kommer af den meget høje varme i smedjen. Det sorte og flotte udseende kaldes Kurouchi og det hamrede udseende kaldes Tsuchime. Tanuki Gyuto kniven har et traditionelt japansk håndtag i Wa stil, som er det typisk 8-kantede håndtag der bruges på rigtig mange japanske knive. Skæftet er lavet i Red Wood og Sort Buffalo Horn, og er derfor ikke særlig tungt, hvilket giver en god og let følelse når man snitter, hakker og skærer med kniven.
Kurouchi – En japansk kniv med sort smedet udseende
Det sorte lag på japanske kokkeknive, som ofte opstår under hammerprocessen, kaldes “kurouchi”. Kurouchi er et japansk ord, der betyder “sort smedet”. Dette lag dannes, når stålet udsættes for høj varme under smedning og efterlader en rustik, sort overflade. Kurouchi-overfladen er ikke kun æstetisk tiltalende, men hjælper også med at beskytte bladet mod rust og korrosion. Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle japanske knive har en kurouchi-finish; det er mere almindeligt på traditionelle japanske knive som yanagiba, deba og usuba.
Tsuchime – Det hamrede udseende på knivens blad
“Tsuchime” refererer til en særlig overfladebehandling på japanske knive, som skaber et hamret mønster på bladet. Ordet “tsuchime” stammer fra japansk, hvor “tsuchi” betyder hammer, og “me” betyder mønster eller udseende. Dette hamrede mønster skabes ved manuelt at hamre bladets overflade, hvilket resulterer i unikke, konvekse indtryk på stålet.
Tsuchime-finishen har flere funktionelle fordele ud over dens æstetiske appel. De små fordybninger skabt af hammeringen reducerer modstanden, når kniven skærer gennem mad, hvilket gør skæringen glattere og lettere. Desuden hjælper disse fordybninger med at forhindre mad i at klæbe til bladet under skæring. Tsuchime-finishen findes ofte på forskellige typer af højkvalitets japanske knive, herunder kokkeknive og universalknive.
Højt indhold af carbon i Tanuki serien – Husk ikke at efterlade kniven med fugt
Fordi stålet i kniv-serien indeholder så meget carbon, så har knivene en tendens til hurtigere at ruste, hvis de ikke bliver behandlet korrekt. Sørg derfor aldrig at lade fugt eller madvarer sidde på kniven. Tør med det samme kniven efter brug, og opbevar kniven på et tørt sted. Du kan eventuelt give kniven madolie for at skabe en beskyttende barriere mod fugt.
Hvis uheldet er ude, er der et par ting du kan prøve mod rust: Lav en paste af bagepulver og vand og smør på de ramte områder, lad det sidde i et par timer, og skrub derefter rusten væk. Eller læg kniven i hvid eddike natten over, det løsner rusten, hvorefter det kan skrubbes væk. Hvis du tør kan du meget forsigtigt bruge en blød børste eller ståluld til at skrubbet rusten af knive, men pas på, for du kan risikere at ridse kniven. Som beskyttende lag, kan du give kniven en smule madolie.
Tekniske specifikationer
Mærke: Ushi
Model: Tanuki
Type: Gyuto (kokkekniv)
Størrelse: 210 mm
Stål type – kerne: 10Cr15CoMoV
Stål hårdhed: 60±1 HRC
Stål yderlag: SUS cladding i 2 lag
Skæfte materiale: Red Wood & Sort Buffalo Horn
Skæfte type: 8 kantet Wa håndtag – Traditionel japansk stil
Længde:
– Knivblad æg: 210 mm
– Knivblad til skæfte: 225 mm
– Skæfte længde: 140 mm
– Længde i alt: 365 mm
Tykkelse:
– Knivblad tykkelse: 2 mm
– Skæfte tykkelse: 18 mm
Højde:
– Knivblad højde: 48 mm
– Skæfte højde: 24 mm
Vægt på kniv: 200 gram
Vægt balance 18 mm ude på knivbladet.
Anbefalet greb: Pinch grebet & Fingerspids grebet.
Produceret: Kina.
Til både højre og venstre håndede (ambidekstral).
Knivblad slibning 50/50 – Slebet lige meget på begge sider.

Vedligehold dine knive
Det er vigtigt at du vedligeholder dine japanske knive. Mange af knivene er lavet i meget hårdt carbonstål, og er derfor mere modtagelige over for patina og rust. Så sørg for at vaske og tørre dine knive lige efter brug.
Vi anbefaler også at du bruger et hårdt strygestål i f.eks. diamantbelægning. Når knivene skal slibes anbefaler vi f.eks. en kombination af sten med grit #1000 til at starte med og en sten med grit #6000 til at slutte af på.

35 kr. fragt
Fri v/799 kr.

1-2 hverdage
DAO & GLS

10 års garanti
Du er sikret

100 dages retur
Returnering