Skip to main content

Tanuki | Gyuto 210mm | Japansk K-tip kokkekniv

Tanuki | Gyuto 210mm | Japansk K-tip kokkekniv

Original price was: 799 kr..Current price is: 639 kr..

Du sparer 160 kr. SPAR 20%

  • Er på lager – Hurtig og billig levering!

  • Del betalingen op med Viabill

Del betalingen op med Anyday eller Viabill

  • Hårdt carbon kernestål og SUS cladding
  • Stålets hårdhed: 60±1 HRC
  • Størrelse 210 mm (knivblad)
  • Total længde 365 mm
  • Vægt 200 gram
  • Skæfte: Red Wood & Black Buffalo Horn
  • 8-kantet traditionel japansk Wa skæfte

På lager (kan bestilles som restordre)

Vi har dag-til-dag levering med DAO

Mangūsu | Petty 150mm | Japansk Utility kniv

  • 67 lag damaskus stål
  • Meget hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
  • Stålets hårdhed: 60±2 HRC
  • Størrelse 150 mm
  • Total længde 283 mm
  • Vægt 111 gram
  • Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American)
    & Black Buffalo Horn
  • 8-kantet traditionel japansk Wa skæfte

Mangūsu | Nakiri 170mm | Japansk Grøntsagskniv

Traditionel japansk grøntsagskniv med 8 kantet Wa-skæfte.

  • 67 lag damaskus stål
  • Meget hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
  • Stålets hårdhed: 60±2 HRC
  • Størrelse 170 mm (knivblad)
  • Total længde 330 mm
  • Vægt 269 gram
  • Skæfte materiale: Desert Ironwood (North American)
    & Black Buffalo Horn
  • 8-kantet traditionel japansk Wa skæfte
ikon pakke
Billig fragt & Retur
Pengene tilbage garanti
ikon lastbil
Hurtig levering DAO
ikon certifikat
10 års garanti
Fremragende!

Vi har fået gode anmeldelser

  • 21. maj, 2024
    Bestilte en kniv Her. Super skarp kniv. Virker som en skal.
  • 13. maj, 2024
    Super god service. Anders var klar med det samme og var hjælpsomt. Jeg fik det som jeg ønske…
  • 23. april, 2024
    Knivmappe i læder 👏🏻👏🏻👏🏻 Kæmpe tak til kundeservice i forbindelse med bestillingen. Hold da …
  • 9. april, 2024
    Levering Meget god kvalitet
  • 5. april, 2024
    Fantastisk grøntsagskniv vi har købt hos Ushi – kan varmt anbefales hvis du er på udki…
  • 3. april, 2024
    Hurtig betjening
  • 23. marts, 2024
    God vejledning. Dejligt med venlige mennesker. Hurtig levering..
  • 22. marts, 2024
    Hurtig besvarelse! Ang varen: den bliver givet i gave i starten af april 🎁
  • 19. marts, 2024
    Mega god service og hurtig levering og så er det nogle super gode knive 😃
  • 4. marts, 2024
    Virkelig lækre knive God service og opdateringer på restordre. Fin lille ekstra service at s…

En Gyuto kokkekniv i 3 lag sort hamret japansk stål

Vores Tanuki Gyuto kokkekniv bruger 3 lag 10Cr15CoMoV stål hvor de 2 yderste lag er SUS cladding samt hamret og brændt, så de får en flot bulet/hamret og sort overflade der kommer af den meget høje varme i smedjen. Det sorte og flotte udseende kaldes Kurouchi og det hamrede udseende kaldes Tsuchime. Tanuki Gyuto kniven har et traditionelt japansk håndtag i Wa stil, som er det typisk 8-kantede håndtag der bruges på rigtig mange japanske knive. Skæftet er lavet i Red Wood og Sort Buffalo Horn, og er derfor ikke særlig tungt, hvilket giver en god og let følelse når man snitter, hakker og skærer med kniven.

Kurouchi – En japansk kniv med sort smedet udseende

Det sorte lag på japanske kokkeknive, som ofte opstår under hammerprocessen, kaldes “kurouchi”. Kurouchi er et japansk ord, der betyder “sort smedet”. Dette lag dannes, når stålet udsættes for høj varme under smedning og efterlader en rustik, sort overflade. Kurouchi-overfladen er ikke kun æstetisk tiltalende, men hjælper også med at beskytte bladet mod rust og korrosion. Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle japanske knive har en kurouchi-finish; det er mere almindeligt på traditionelle japanske knive som yanagiba, deba og usuba.

Tsuchime – Det hamrede udseende på knivens blad

“Tsuchime” refererer til en særlig overfladebehandling på japanske knive, som skaber et hamret mønster på bladet. Ordet “tsuchime” stammer fra japansk, hvor “tsuchi” betyder hammer, og “me” betyder mønster eller udseende. Dette hamrede mønster skabes ved manuelt at hamre bladets overflade, hvilket resulterer i unikke, konvekse indtryk på stålet.

Tsuchime-finishen har flere funktionelle fordele ud over dens æstetiske appel. De små fordybninger skabt af hammeringen reducerer modstanden, når kniven skærer gennem mad, hvilket gør skæringen glattere og lettere. Desuden hjælper disse fordybninger med at forhindre mad i at klæbe til bladet under skæring. Tsuchime-finishen findes ofte på forskellige typer af højkvalitets japanske knive, herunder kokkeknive og universalknive.

Højt indhold af carbon i Tanuki serien – Husk ikke at efterlade kniven med fugt

Fordi stålet i kniv-serien indeholder så meget carbon, så har knivene en tendens til hurtigere at ruste, hvis de ikke bliver behandlet korrekt. Sørg derfor aldrig at lade fugt eller madvarer sidde på kniven. Tør med det samme kniven efter brug, og opbevar kniven på et tørt sted. Du kan eventuelt give kniven madolie for at skabe en beskyttende barriere mod fugt.
Hvis uheldet er ude, er der et par ting du kan prøve mod rust: Lav en paste af bagepulver og vand og smør på de ramte områder, lad det sidde i et par timer, og skrub derefter rusten væk. Eller læg kniven i hvid eddike natten over, det løsner rusten, hvorefter det kan skrubbes væk. Hvis du tør kan du meget forsigtigt bruge en blød børste eller ståluld til at skrubbet rusten af knive, men pas på, for du kan risikere at ridse kniven. Som beskyttende lag, kan du give kniven en smule madolie.

Tekniske specifikationer

Mærke: Ushi
Model: Tanuki
Type: Gyuto (kokkekniv)
Størrelse: 210 mm
Stål type – kerne: 10Cr15CoMoV
Stål hårdhed: 60±1 HRC
Stål yderlag: SUS cladding i 2 lag
Skæfte materiale: Red Wood & Sort Buffalo Horn
Skæfte type: 8 kantet Wa håndtag – Traditionel japansk stil
Længde:
– Knivblad æg: 210 mm
– Knivblad til skæfte: 225 mm
– Skæfte længde: 140 mm
– Længde i alt: 365 mm
Tykkelse:
– Knivblad tykkelse: 2 mm
– Skæfte tykkelse: 18 mm
Højde:
– Knivblad højde: 48 mm
– Skæfte højde: 24 mm
Vægt på kniv: 200 gram
Vægt balance 18 mm ude på knivbladet.
Anbefalet greb: Pinch grebet & Fingerspids grebet.
Produceret: Kina.
Til både højre og venstre håndede (ambidekstral).
Knivblad slibning 50/50 – Slebet lige meget på begge sider.

 

Vedligehold dine knive

Det er vigtigt at du vedligeholder dine japanske knive. Mange af knivene er lavet i meget hårdt carbonstål, og er derfor mere modtagelige over for patina og rust. Så sørg for at vaske og tørre dine knive lige efter brug.

Vi anbefaler også at du bruger et hårdt strygestål i f.eks. diamantbelægning. Når knivene skal slibes anbefaler vi f.eks. en kombination af sten med grit #1000 til at starte med og en sten med grit #6000 til at slutte af på.

Hurtig levering DAO
Billig fragt & retur
10 års garanti
Pengene tilbage garanti