Tanuki | Gyuto 210mm | Japansk K-tip kokkekniv
749 kr. 599 kr.
Du sparer 150 kr. SPAR 20%
Forudbestil nu! Vi eftersender gratis, hvis du har købt varer der er på lager, sendes de med det samme.
Del betalingen op med Anyday eller Viabill

Del betalingen op med Anyday eller Viabill
❌ BEMÆRK: Forudbestilling! Kniven forventes hjemme medio januar 🛫
Forudbestillingsrabat på 20%, lige nu!
- 3 lag hårdt japansk stål
- Stålets hårdhed: 60±2 HRC
- Størrelse 210 mm (knivblad)
- Total længde 365 mm
- Vægt 200 gram
- Skæfte: Red Wood & Black Buffalo Horn
- 8-kantet traditionel japansk Wa skæfte
Tilgængelig på restordre





Vi har fået gode anmeldelser
Du kunne også være interesseret i…
En Gyuto kokkekniv i 3 lag sort hamret japansk stål
Vores Tanuki Gyuto kokkekniv bruger 3 lag 10Cr15CoMoV (VG10) stål hvor de 2 yderste lag er hamret og brændt, så de får en flot bulet/hamret og sort overflade der kommer af den meget høje varme i smedjen. Det sorte og flotte udseende kaldes Kurouchi og det hamrede udseende kaldes Tsuchime. Tanuki Gyuto kniven har et traditionelt japansk håndtag i Wa stil, som er det typisk 8-kantede håndtag der bruges på rigtig mange japanske knive. Skæftet er lavet i Red Wood og Sort Buffalo Horn, og er derfor ikke særlig tungt, hvilket giver en god og let følelse når man snitter, hakker og skærer med kniven.
Kurouchi – En japansk kniv med sort smedet udseende
Det sorte lag på japanske kokkeknive, som ofte opstår under hammerprocessen, kaldes “kurouchi”. Kurouchi er et japansk ord, der betyder “sort smedet”. Dette lag dannes, når stålet udsættes for høj varme under smedning og efterlader en rustik, sort overflade. Kurouchi-overfladen er ikke kun æstetisk tiltalende, men hjælper også med at beskytte bladet mod rust og korrosion. Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle japanske knive har en kurouchi-finish; det er mere almindeligt på traditionelle japanske knive som yanagiba, deba og usuba.
Tsuchime – Det hamrede udseende på knivens blad
“Tsuchime” refererer til en særlig overfladebehandling på japanske knive, som skaber et hamret mønster på bladet. Ordet “tsuchime” stammer fra japansk, hvor “tsuchi” betyder hammer, og “me” betyder mønster eller udseende. Dette hamrede mønster skabes ved manuelt at hamre bladets overflade, hvilket resulterer i unikke, konvekse indtryk på stålet.
Tsuchime-finishen har flere funktionelle fordele ud over dens æstetiske appel. De små fordybninger skabt af hammeringen reducerer modstanden, når kniven skærer gennem mad, hvilket gør skæringen glattere og lettere. Desuden hjælper disse fordybninger med at forhindre mad i at klæbe til bladet under skæring. Tsuchime-finishen findes ofte på forskellige typer af højkvalitets japanske knive, herunder kokkeknive og universalknive.
Tekniske specifikationer
Mærke: Ushi
Model: Tanuki
Type: Gyuto (kokkekniv)
Størrelse: 210 mm
Stål type – kerne: VG10 (10Cr15CoMoV)
Stål hårdhed: 60±2 HRC
Stål yderlag: 2 lag VG10 (10Cr15CoMoV)
Skæfte materiale: Red Wood & Sort Buffalo Horn
Skæfte type: 8 kantet Wa håndtag – Traditionel japansk stil
Længde:
– Knivblad æg: 210 mm
– Knivblad til skæfte: 225 mm
– Skæfte længde: 140 mm
– Længde i alt: 365 mm
Tykkelse:
– Knivblad tykkelse: 2 mm
– Skæfte tykkelse: 18 mm
Højde:
– Knivblad højde: 48 mm
– Skæfte højde: 24 mm
Vægt på kniv: 200 gram
Vægt balance 18 mm ude på knivbladet.
Anbefalet greb: Pinch grebet & Fingerspids grebet.
Produceret: Kina.
Til både højre og venstre håndede (ambidekstral).
Knivblad slibning 50/50 – Slebet lige meget på begge sider.

Skæfte i sort Buffalo horn & Desert Ironwood
Skæftet på vores Mangūsu knivserie er lavet i traditionel japansk stil i hvad man kalder “Wa”, som er den klassiske ottekantede stil.
Skæftet er udført i sort Buffalo horn og i Desert Ironwood.
Sort Buffalo horn bruges da kvæget alligevel slagtes som brug til føde af lokalbefolkningen. Derfor bruges hornet til bl.a. skæfter, så intet går spildt.
Desert Ironwood gror i det sydøstlige USA samt i de nordligste dele af Mexico. Træet bliver normalt ikke ret stort, så det er oplagt at bruge til mindre træ konstruktioner som f.eks. skæfter. Træet er meget hårdt og stabilt, så er af den årsag også velegnet til skæfter. Træet er meget flot og dybt brunt og rødligt og kommer med pæne aftegninger i træet.
Tekniske specifikationer
Hårdt kernestål og rustfrit stål i 66 lag
Stålets hårdhed 60±2 HRC
Skæfte i Sort Buffalo Horn & Desert Ironwood træ
Rustfrit stål i 316 & 316L
Knivsæg slebet i 15 grader

VG10 Kernestål
Kernestålet af VG10 har en hårdhed på 60±2 HRC og er slebet i en ca. 15 graders vinkel. Hvilket giver en utrolig skarp og holdbar knivsæg.
66 lag rustfrit stål
De 66 lag foldede rustfri stål er lavet af 316 og 316L. Lagene af stål er foldet og hamret, så de giver i alt 66 lag der giver det flotte bølgede damaskus mønster.
Japansk Wa skæfte
Håndtaget i traditionel japansk Wa stil. Som er et ottekantet skæfte der ofte bliver brugt i den japanske kultur. Skæftet er med sort Buffalo horn og Desert Ironwood.

Flot gaveetui og æske til kniven
Opbevaringsæske med magnetisk luk
Beskyttet af skum, plastik og tip-beskytter
Bevis for garanti og kvalitets kontrol
Damaskus kniv i 60 HRC kernestål og 66 lag rustfri stål
Se vores YouTube video af kniven
Vi har lavet en kort video så du bedre kan se hvordan kniven ser ud. Det kan nemlig være svært helt at se hvordan en kniv ser ud kun ved hjælp af billeder. Hvis du stadig skulle være i tvivl om du helt kan lide stilen, så har vi 100 dages fri returret.
Du er selvfølgelig også altid velkommen i vores showroom i Esbjerg. Chat med os og aftal at komme forbi og se knivene.





Hårdt damaskus stål i 60 HRC
Damaskus stål er en betegnelse man bruger om stål der er foldet og presset mange gange, for at give det flotte bølgede mønster. Før dette blev den gængse opfattelse af damaskus, var stålet udvundet i damaskus og blev også her foldet mange gange for at give bedre holdbarhed.
Den tekniske betegnelse for stålet brugt i vores Mangusu damaskus knivserie er VG10 kernestål og 316 og 316L, som er to rustfri ståltyper der modarbejder korrosion og beskytter den hårde kerne af VG10, som også bliver kaldet 10Cr15CoMoV.
Sort skæfte i Buffalo Horn
Skæftet er lavet i traditionel japansk Wa stil, som er et ottekantet skæfte. Skæftet er ofte brugt i japansk kultur, sammen med det helt ovale skæfte. Skæftet sikrer en perfekt komfort, og sikrer blandingen af Buffalo horn og træ sørger for at holde vægten i kniven nede, og flytter knivbalancen ud på knivbladet.
Skæftet er også overfladebehandlet så det er antibakterielt, samt er lettere resistent mod vand. Vi anbefaler dog altid at vaske og tørre kniven lige efter brug, da både stål og skæfte ikke har godt af vand.
Damaskus stål & mønster
Det flotte mønster på Ushi knivserien kaldes for damaskus og kommer ved at folde 2 forskellige stål typer mange gange – 66 gange for at være helt præcis – der så giver dette flotte bølgede mønster. Hos Ushi går vi meget op i at vores værktøj skal være både æstetisk flot, men også effektivt og holdbart. Derfor har vi i denne serie brugt materiale der holder i lang tid, holder skarpheden, samt ser rigtig flot ud.
I denne serie er mønstret kommet ved at folde og presse stålet, men man kan også få damaskus knive hvor mønstret kommet ved at folde og hamre stålet.