Tanuki | Paring 100mm | Japansk urtekniv
Tanuki | Paring 100mm | Japansk urtekniv
529 kr.
Hvis du har købt en vare hos os, der kommer på tilbud indenfor 2 uger efter din købsdato, så skriv til os, så refunderer vi differencen på rabatten/tilbuddet.
Vi har prisgaranti på alle vores produkter. Hvis du finder en identisk vare hos en anden anderkendt webshop, så kontakt os og få varen til samme pris hos os.
Skriv på anders@ushi.dk med link til produktet, og send et tydeligt screenshot af produktet, dato, pris, mv.
Er på lager – Hurtig og billig levering!
- Japansk urtekniv: God til små opgaver, som bær og frugt
- 62 HRC: Hårdt stål slebet i 15 grader
- Japansk skæfte: Red Wood & Buffalo Horn
- Bliv en bedre kok og få mere sjov med madlavningen
Er på lager




Vi har fået gode anmeldelser











Anbefalet af Ungdomslandsholdets
Kasper Zacho
Kasper kom og spurgte om vi ikke ville sponsorere nogle knive han kunne bruge i diverse konkurrencer, og det kunne vi selvfølgelig ikke sige nej til.
Kasper Zacho er konkurrence kok og deltager i konkurrencer, som f.eks. VM i skills, Belgiske Skills og Euro Grand Prix som commis, og senere i år skal han repræsentere Danmark ved EM i skills på hjemmebane i Herning.

En japansk urtekniv i 3 lag stål – Paring kniv
Vores Tanuki Urtekniv / paring kniv bruger 10Cr15CoMoV stål, hvor de 2 yderste lag er rustfri, hamret og brændt, hvilket giver et flot sort og hamret udseende. Det sorte udseende kaldes Kurouchi, mens det hamrede mønster kaldes Tsuchime. Kniven har et traditionelt japansk Wa-håndtag, som er 8-kantet og lavet af Red Wood og Sort Buffalo Horn. Dette gør kniven let, hvilket giver en fremragende balance og kontrol ved præcise snit, skæring og hakning.
Kurouchi – Sort smedet overflade
Kurouchi er et rustikt sort lag, som dannes under smedningen ved høj varme. Det sorte lag beskytter knivens blad mod rust og korrosion, samtidig med at det giver kniven et unikt æstetisk udseende. Kurouchi-overfladen findes ofte på traditionelle japanske knive og giver kniven både funktionelle og visuelle fordele.
Tsuchime – Hamret overflade på bladet
Tsuchime henviser til det unikke hamrede mønster på knivens blad. Dette mønster skabes ved at hamre overfladen manuelt, hvilket giver bladet små fordybninger. Disse fordybninger reducerer modstanden, når du skærer gennem ingredienser, hvilket gør skæring lettere og hjælper med at forhindre mad i at klæbe til bladet. Denne finish findes ofte på højkvalitets japanske knive.
Pleje af kniven
Da denne urtekniv indeholder en høj mængde carbon i stålet, er det vigtigt ikke at efterlade den med fugt, da det kan medføre rust. Tør kniven af med det samme efter brug og opbevar den tørt. For ekstra beskyttelse kan du smøre kniven med madolie. Hvis rust opstår, kan det fjernes med en paste af bagepulver og vand eller ved at lade kniven ligge i hvid eddike natten over.
Tekniske specifikationer på vores 100 mm urtekniv / paring kniv
Bemærk at de tekniske specifikationer er ca. mål, da alle kniven er produceret individuelt kan der være forskelle i størrelser og vægt.
- Mærke: Ushi
- Model: Tanuki
- Type: Urtekniv (Paring Knife)
- Størrelse: 100 mm
- Stål type – kerne: 10Cr15CoMoV
- Stål hårdhed: 60±1 HRC
- Stål yderlag: SUS cladding
- Stål behandling: Tsuchime (hamret) og Kurouchi (sort brændt i smedjen)
- Skæfte materiale: Red Wood & Sort Buffalo Horn
- Skæfte type: 8-kantet Wa-håndtag – Traditionel japansk stil
- Længde:
- Knivblad æg: 100 mm
- Knivblad til skæfte: 108 mm
- Skæfte længde: 110 mm
- Længde i alt: 218 mm
- Tykkelse:
- Knivblad tykkelse: 1,2 mm
- Skæfte tykkelse: 14 mm
- Højde:
- Knivblad højde: 20 mm
- Skæfte højde: 18 mm
- Vægt: 90 gram
- Vægt balance: 8 mm inde på skæftet
- Anbefalet greb: Pinch grebet & fingerspids grebet
- Produceret i: Kina
- Til begge hænder: Ja, ambidekstral
- Knivblad slibning: 50/50 – Slebet lige meget på begge sider

Vedligehold dine knive
Det er vigtigt at du vedligeholder dine japanske knive. Mange af knivene er lavet i meget hårdt carbonstål, og er derfor mere modtagelige over for patina og rust. Så sørg for at vaske og tørre dine knive lige efter brug.
Vi anbefaler også at du bruger et hårdt strygestål i f.eks. diamantbelægning. Når knivene skal slibes anbefaler vi f.eks. en kombination af sten med grit #1000 til at starte med og en sten med grit #6000 til at slutte af på.
Relaterede produkter
-
Gozuki | Paring 110 mm | Japansk urtekniv | Damaskus37
920 kr. Tilføj til kurv -
Tanuki | Santoku 180mm | Japansk kokkekniv
799 kr. Tilføj til kurv -
Kama Itachi | Paring 90 mm | Japansk urtekniv
590 kr. Tilføj til kurv -
Naoki Mazaki | Paring 120 mm | Shirogami 2 / White 2 | Black Nashiji
1.890 kr. Tilføj til kurv -
Ao bōzu | Paring 105 mm | Japansk urtekniv | Blue 2 / Aogami 2 & Damaskus49
950 kr. Tilføj til kurv -
Tanuki | Petty 135 mm | Japansk Utility kniv
579 kr. Tilføj til kurv -
Yuki-onna | Paring 100 mm | Japansk Urtekniv
720 kr. Tilføj til kurv -
Tanuki | Gyuto 210 mm | Japansk kokkekniv
799 kr. Tilføj til kurv -
Tanuki | Brødkniv 220 mm | Japansk brødkniv
779 kr. Tilføj til kurv -
Ushi | Urtekniv 90mm | Japansk paring kniv
449 kr. Tilføj til kurv

39 kr. fragt
Fri v/799 kr.

1-2 hverdage
DAO & GLS

10 års garanti
Du er sikret

100 dages retur
Returnering