Lastbil ikon 29 kr. - Gratis over 1.000 kr.
Lastbil ikon 24 timers levering
Garanti ikon 10 års garanti

Vedligehold af din VG10 damaskus kokkekniv

ARTIKEL • LÆSETID: 2 min
Skrevet af Anders Jytzler d. .

Kære læser – vi har skrevet en artikel om hvordan du skal vedligeholde din Ushi VG10 damaskus kniv. Så hvis du har spørgsmål eller kunne tænke dig at vide lidt mere om hvordan du får mest ud af dine knive, så synes jeg du skal gå ind og læse vedligeholdelses artiklen.

Vedligehold og slibning af knivblad i VG10 stål

Det er vigtigt at du gør det rigtige for at få mest muligt ud af din kniv i VG10 stål. Derfor har vi skrevet et par bevingede ord om hvad du bør gøre, for i bund og grund at holde skarpheden på kniven længst muligt. Så du undgår at slibe dine knive ofte, men samtidig at du får slebet dine VG10 knive korrekt.

Du bør blandt andet slibe dine knive på en slibesten med korn 1000, og eventuelt afslutte din slibning med en korn 6000 vådslibesten. Læs meget mere om slibning i vores kokkekniv vedligeholdelsesartikel.

Knivskæfte i G10 komposit og opbevaring af knive

Hvis det er vores Ushi damaskus kokkeknive du har købt og prøver at finde ud af hvordan du skal vedligeholde dine kokkeknive. Så behøver du ikke frygte for skæftet, da det er lavet i G10 komposit. Så der er ingen vedligehold ved det. Men det kan være en god ide at opbevare knivene korrekt, f.eks. på en knivmagnet eller knivblok, så man ikke laver skrammer i knivsæggen.

Pas på din knivsæg!

Det vigtigste på din kokkekniv må være knivsæggen. Hvis knivsæggen ikke er skarp, kan du ikke skære noget. Det er også vigtigt at æggen er skarp for sikkerhedens skyld. Det er nemlig meget oftere at du kommer til at skære dig selv med en sløv kniv. Det er fordi du er mere usikker på hvordan kniven håndteres og den oftere smutter fordi den ikke går igennem emnet du skærer i, som du havde regnet med. Der kan man være mere sikker på at en skarp kniv opfører sig som man havde forventet.

Derfor er det vigtigt at du ofte benytter strygestål til at holde alle små skævheder i kniven væk. Men også at du bruger en slibesten/vådsten til rent faktisk at slibe kniven skarp igen. Du kan læse mere mere om det i vores artikel om vedligehold af dine køkkenknive, som du finder et link til længere oppe i dette indlæg.