Ao bōzu | Gyuto 210 mm | Japansk kokkekniv | Blue 2 / Aogami 2 & Damaskus49
Ao bōzu | Gyuto 210 mm | Japansk kokkekniv | Blue 2 / Aogami 2 & Damaskus49
1.790 kr. Original price was: 1.790 kr..1.521 kr.Current price is: 1.521 kr..
Du sparer 269 kr. SPAR 15%
Hvis du har købt en vare hos os, der kommer på tilbud indenfor 2 uger efter din købsdato, så skriv til os, så refunderer vi differencen på rabatten/tilbuddet.
Vi har prisgaranti på alle vores produkter. Hvis du finder en identisk vare hos en anden anderkendt webshop, så kontakt os og få varen til samme pris hos os.
Skriv på anders@ushi.dk med link til produktet, og send et tydeligt screenshot af produktet, dato, pris, mv.
Er på lager – Hurtig og billig levering!
Japansk kokkekniv: Gyuto 210 mm
Hårdt kernestål: Blue 2 / Aogami 2 – 62-64 HRC
Ergonomisk Wa skæfte i mønstret Ahorn og Sort Buffalo horn
Damaskus: 49-lag rustfrit stål
Er på lager





Vi har fået gode anmeldelser
Tekniske specifikationer
- Model: Ao bōzu (Blå munk) Yokai
- Kanji: 青坊主 (Ao bōzu) – 妖怪 (Yokai)
- Knivtype: Gyuto (japansk kokkekniv)
- Bladets længde: 210 mm (faktisk 215 mm)
- Bladets tykkelse: 2 mm
- Bladets bredde: 52 mm (målt ved hælen)
- Skæfte længde: 138 mm
- Total længde: 368 mm
- Spidsens vinkel: 65 grader
- Vægt: 138 gram
- Kernestål: Blue 2 / Aogami 2 – Højt carbon indhold
- Cladding: 49 lag damaskusstål i USU420J2 stål.
- Hårdhed: 62-64 HRC
- Skæfte materiale: Mønstret Ahorntræ, og Sort Buffalo Horn.
- Skæfte design: Ottekantet japansk skæfte (Wa)
- Produktion: Stål produceret i Japan, færdigmontering og slibning i Guangdong, Kina.
- Rustfri: Nej, tør altid med det samme. Kernestål er ikke rustfri. Yderlag er rustfri.
- Knivblad slibning: 15 grader på hver side – 50/50 – Slebet lige meget på begge sider
- Anbefalet greb: Pinch greb
- Til højre- og venstrehåndede: Ja, ambidextralt design
- Emballage: Flot gaveæske
Bemærk: Mål og billeder kan variere.
Bemærk: Blue 2 / Aogami 2 stål bliver patineret ved brug, så det vil give en blålig, mørk farve på stålet.
Mange vil gerne have patina på deres knive, og tvinger det frem med f.eks. citronsaft.
Bemærk: Hårdt stål bør ikke bruges på hårde emner, som f.eks. avocado kerner, ben, frossen smør, o.l.
Hvad er det fede ved Blue #2 (Aogami #2) stål?
Aogami #2 / Blue Steel 2 stål er elsket af kokke og kniventusiaster pga. en rigtig god kombination af skarphed og holdbarhed. Det har et højt kulstofindhold på ca. 1,2%, hvilket gør det nemt at opnå en ekstremt skarp æg, fordi kniven kan slibes helt ned i en 15 graders vinkel. Samtidig holder stålet skarpheden længe, så du ikke behøver slibe det så ofte som andre ståltyper.
En anden fordel er, at det kan danne en naturlig patina, der beskytter mod rust og giver kniven karakter over tid. Aogami #2 er også kendt for sin balance mellem hårdhed og fleksibilitet – med en HRC på 62-64. Det er et stål, der kræver lidt kærlighed og vedligeholdelse, men hvis du passer godt på det, får du en kniv, der holder i mange år og bare bliver bedre med tiden.
Stål med højt kulstofindhold der kan patinere, får også en helt personlig karakter, fordi den bliver unik, og man kan se at den er blevet brugt. Mange entusiaster forsøger faktisk selv at fremtvinge patina på deres knive, vha. f.eks. citronsaft.
Ud over kulstof indeholder Aogami #2 også små mængder krom (ca. 0,2-0,5%), wolfram (ca. 1,5-2,0%) og vanadium (ca. 0,3%), som forbedrer slidstyrken og gør at æggen kan holde sig skarp i længere tid – hvis du altså passer på den 😉
Produceret af Japanske Hitachi
Aogami #2 stål produceres af det japanske firma Hitachi Metals, som er meget kendt for deres højkvalitet. De bruger helt gamle og traditionelle smedeteknikker i kombination med moderne teknologi, for at skabe noget af det bedste stål i hele verden. Hitachi’s Aogami-serie (Blue Steel) er sindssygt populær blandt både smede, entusiaster og professionelle kokke på grund af dens fuldstændig overlegne skæreevne og holdbarhed.
Kendetegn ved skæfter i mønstret ahorntræ
Mønstret ahorntræ har en lys, cremehvid farve med naturlige bølger og flammemønstre, der tilsammen givet er virkeligt flot skæfte. Træet har en glat struktur og en naturlig glans, som især fremhæves ved polering (skæftet kommer poleret). Det er hårdt træ, der gør det til et godt valg til skæfter der ofte udsættes for vand og anden fugt. Mønstrene varierer naturligt fra skæfte til skæfte, hvilket giver hvert skæfte et unikt helt unikt og meget specielt udseende. Træet tager godt imod både olie og lak, hvilket gør det nemt at beskytte og vedligeholde.
Særlige træk ved Sort Buffalo Horn til knivskæfte
Sort buffalo horn har en dyb, naturlig sort farve med subtile grå eller brunlige nuancer, der kan give et elegant spil i overfladen. Materialet er ekstremt hårdt og slidstærkt, hvilket gør det modstandsdygtigt over for stød og daglig brug. Det har en glat, polerbar overflade, der opnår en høj glans, når det behandles (det kommer allerede behandlet). Hornet er modstandsdygtigt over for fugt, og det revner meget sjældent, hvilket giver det lang holdbarhed.

Vedligehold dine knive
Det er vigtigt at du vedligeholder dine japanske knive. Mange af knivene er lavet i meget hårdt carbonstål, og er derfor mere modtagelige over for patina og rust. Så sørg for at vaske og tørre dine knive lige efter brug.
Vi anbefaler også at du bruger et hårdt strygestål i f.eks. diamantbelægning. Når knivene skal slibes anbefaler vi f.eks. en kombination af sten med grit #1000 til at starte med og en sten med grit #6000 til at slutte af på.

35 kr. fragt
Fri v/799 kr.

1-2 hverdage
DAO & GLS

10 års garanti
Du er sikret

100 dages retur
Returnering